De huidige mondiale situatie als gevolg van de nu bekende pandemie Covid-19 blijft voor veel problemen zorgen op de elektronicamarkt. Mede door de schaarste aan materialen en deels door de grote vraag en het fenomeen van scalpers blijven de belangrijkste hardwareleveranciers last hebben van tegenslagen binnen hun lopende band​ Het lijkt er echter op dat Nintendo heeft genoeg materiaal tot zijn beschikking om in 2021 Nintendo Switch te blijven produceren.

Nintendo Switch Shuntaro FurukawaDit werd aangekondigd door de CEO van Nintendo of Japan, Shuntaro Furukawa tijdens een interview gepubliceerd door Nikkei​ Hier is een kort fragment:

“We waren in staat om de materialen te bemachtigen die nodig zijn voor de onmiddellijke productie van halfgeleiders voor onze Nintendo Switches. In Japan en andere landen is de vraag naar de console echter erg groot sinds het begin van het jaar en is er een mogelijkheid dat sommige retailers in de toekomst geen voorraad meer hebben. "

Kortom, het lijkt in tegenstelling tot Xbox Series X / S en PlayStation 5, Nintendo heeft al dekking gezocht en de schade beperkt die wordt veroorzaakt door deze vreemde tijden en gedicteerd door de pandemie, waardoor de mogelijkheid wordt voorkomen dat de voorraden opraken. zoals vorig jaar gebeurde.