Tijdens hun activiteit in het videogame-landschap, Nintendo bleef niet alleen focussen op de gebruikelijke Mario en Zelda - zoals herhaaldelijk ten onrechte wordt vermeld tijdens de verhitte gesprekken van de console oorlog - het genereren van nieuwe IP's over de verschillende generaties heen, zoals Wii SportsPikminChibi-RoboWAPENS Splatoon.

Nintendo Switch Shuntaro FurukawaOver deze kwestie, de president van Nintendo van Japan Shuntaro Furukawa hij drukte zich uit op de pagina's van Nikkei​ Tijdens het interview herhaalde het hoofd van het Kyoto-huis herhaaldelijk de intentie van het bedrijf blijf nieuwe IP's en originele series brengen in de nabije toekomst, vooral op Nintendo Switch:

“Met de toename van de tijd die thuis wordt doorgebracht, breidt ook het spectrum van entertainment als consumentenartikel zich uit. Games zijn geen noodzaak in het leven, ze moeten interessant zijn voor de consument om tijdens hun eindige tijd te worden gekozen en gespeeld. De concurrentie is zwaar en ik ben niet optimistisch, ik kijk en bestudeer zelf verschillende vormen van entertainment. In de toekomst zullen we ons concentreren op het maken van nieuwe series die net zoveel zullen verkopen als Zelda en Mario. "