Demon huid is een zelfbenoemde zielen-achtige hack & slash die op 13 april naar Steam komt. Ik ben nog nooit een grote fan van de zielen geweest, maar het idee om sommige mechanica van de serie om te zetten in de vorm van een side-scroller kan interessant zijn, kijk maar Zout en Sanctuary en hoe hij deze elementen op metroidvania-basis integreerde. Helaas in dit geval het resultaat is minder dan geslaagd.

De presentatie laat genoeg te wensen over een algemene indruk van PSP-gaming buiten de tijd, niet geholpen door het feit dat de personages op het scherm constant wazig zijn. De artistieke leiding is niet onbestaande, maar de texturen zijn cheesy e de bosrijke animaties of erger. Sommige ontwerpen zijn best aangenaam, maar zoals eerder vermeld, staat het feit dat ze permanent onscherp zijn, misschien opzettelijk, je niet in staat om de details te waarderen. Een meer minimalistische stijl, of zelfs volledig tweedimensionaal, zou waarschijnlijk de grafische weergave hebben bevorderd van de titel, die beslist van laag niveau is.

Voor de geluidssector is het niet veel beter: in de tussentijd er is geen echte soundtrack, slechts een paar noten die tijdens sommige sequenties in een lus worden herhaald, bijv Engelse nasynchronisatie varieert van middelmatig tot beschamend, inclusief de hoofdrolspeler die een lage en dreigende toon zou moeten hebben, maar alleen met volle mond lijkt te spreken. De plot die ik volgde, bestaat uit "Viking-badass wordt verslagen door een necromancer en wordt een ondode, van daaruit gaat hij op zoek naar zijn verloren menselijkheid door andere geanimeerde skeletten om te vormen tot stapels kalk".

Een slechte technische sector alleen zou helaas geen goede reden zijn om een ​​goede hack & slash (zelfs niet een met een middelmatige geschiedenis) volledig te diskwalificeren. Demon Skin is ook geen goede hack & slash​ De bedieningselementen zijn niet erg intuïtief en ineffectief, of ze nu een controller of muis en toetsenbord gebruiken, en belemmeren de vloeiendheid van een gameplay die al constant bevriest elke keer dat de protagonist zich omdraait of probeert te springen. Soms is er ook een kleine input lag die nog steeds voldoende is om op de slechtste momenten slecht te kraken.

De platformactie is omslachtig en frustrerend en de strijd is niet veel beter, zowel voor de reeds genoemde problemen als voor sommige game-ontwerpkeuzes die ronduit onbegrijpelijk zijn. Allereerst de introductie van het uithoudingsvermogen, dat het voegt niets toe aan de diepte van het spel, behalve een extra laag frustratie​ Door het naar nul te krijgen, wordt ons personage onvermijdelijk gestraft met discreet sadisme, waardoor hij niet kan ontwijken en de timing van de animaties buiten alle proporties kan verlengen, waardoor hij volledig overgeleverd is aan de vijanden die vaak van beide kanten van het scherm spawnen.

De game heeft een automatisch blokkeersysteem gebaseerd op de match van drie verschillende standen, hoog gemiddeld en laag, met evenveel overeenkomstige basisaanvallen, maar de feedback is niet de beste en soms, vooral tijdens het aanvallen, de enige manier om te begrijpen dat ze daar zijn doen hun best, kijken naar de gezondheidsbalk. Achteruit gaan is technisch mogelijk, maar net zo praktisch als de Roma - Napoli in omgekeerde richting doen, het resultaat is dat je alleen kunt blokkeren en aanvallen in de richting waarin je beweegt. In een hack & slash. Ik ben erg perplex over deze keuze, die me na een paar uur zonder spijt de titel deed opgeven.

Er zijn andere mechanismen die ik in de review niet voldoende heb onderzocht, zoals het level-up-systeem (4 verschillende takken van stat-verhoging), of die van de wapens, die het verbruik van uithoudingsvermogen koppelt aan de basisschade van het wapen, praktisch nerfing standaard alles niet een gebroken zwaard. Een andere gruwelijke ontwerpkeuze naar mijn mening. Eerlijk de structurele problemen van het spel zijn zo verlammend dat ik niet zie hoe nieuwe apparatuur of vaardigheden de ervaring kunnen verbeterenblijft de hoofdrolspeler bewegen met de behendigheid van een vrachtwagen. Jammer, ik hoopte echt op een leuke en bescheiden titel, maar Demon Skin is een teleurstellend debuut. De game is niet gelokaliseerd in het Italiaans en op dit moment is de prijs op Steam nog niet bekend, maar tenzij je het voor een paar euro vindt, lijkt het moeilijk om de schaarse 6 uur als een goede investering in tijd of geld te beschouwen.