League of Legends filmisch universumIn het afgelopen decennium League of Legends heeft zichzelf gevestigd als een ware goudmijn in de gamingwereld, constant bovenaan de hitlijsten van de meest gespeelde en gevolgde games op livestreamplatforms. De populariteit ervan heeft praktisch nooit op afname gesuggereerd en, misschien zelfs met een beetje vertraging, Riot Games realiseerde zich dat ze het universum konden uitbreiden en de brede mogelijkheden ervan konden verkennen.

Het is geen toeval dat het softwarehuis sinds enkele jaren intensief aan het merk werkt en daarmee gerelateerde producten gaat produceren: als we uitsluiten Waardering, wat de enige uitzondering is, waarmee het verhalende universum van de game al moet worden uitgebreid Teamfight-tactiek, auto-battler in de trant van Auto schaken e Dota-onderaannemers​ en met Legends of Runeterra, een goed kaartspel dat een groot aantal fans heeft weten te veroveren. De projecten lijken daar echter niet te stoppen, aangezien, naast enkele reeds geplande zelfstandige titels, de wereld van League of Legends staat ook op het punt om op nieuwe media te verschijnen.

Riot Games zoekt er inderdaad twee Wereldwijd hoofd van Live Action, een voor de bioscoop en de andere voor Tv-series, die de landing van de IP's van het bedrijf op deze nieuwe werelden kunnen begeleiden. De gezochte profielen suggereren dat de uitbreidingsprogramma's in deze richting nogal ambitieus zijn en lijken te wijzen op de creatie van een echte "League of Legends Cinematic Universe", strikt in live-actie, toe te vertrouwen aan prominente figuren die de projecten kunnen begeleiden, op een vergelijkbare manier als wat er al gebeurt met het filmische universum van Marvel.

Benadrukt moet worden dat dit echter niet de eerste operatie in deze zin zou zijn: een animatieserie die zich afspeelt in de wereld van League of Legends, getiteld geheim, het had in 2020 al het licht moeten zien, alvorens te worden uitgesteld wegens complicaties ingegeven door de Covid-19 pandemie.