Nier: AutomatenDe protesten van de spelers lijken eindelijk luid en duidelijk in de oren van het ontwikkelteam te zijn gekomen, dat eindelijk heeft besloten op te letten: het komt er inderdaad aan een nieuwe speciale patch voor de Steam-versie van NieR: Automata.

“Een upgrade-patch voor de Steam-versie van NieR: Automata is momenteel in ontwikkeling. We zullen later meer informatie met u delen ”.

De game was terug in de krantenkoppen een paar weken geledenWanneer de opname van de game in de pc-versie van de Xbox Game Pass leidde tot protesten van de spelers die de game jaren geleden op Steam hadden gekocht​ De volksopstand was echter niet te wijten aan de komst van NieR: Automata in de Microsoft-dienst, maar aan de zeer slechte staat waarin het spel zich in zijn versie voor het Valve-platform bevindt, een editie die al jaren bezaaid is met (grotendeels onopgeloste) problemen.

Om de aandacht van Square Enix te trekken, gamers hebben zich massaal geconcentreerd op het bombarderen van de game met negatieve recensies, om symbolisch hun afwijkende mening te uiten over een titel die in een betere versie op de Game Pass uitkwam, terwijl de Steam-versie te lang verwaarloosd bleef.

Of het nu een beoordelingsbombardement was of gewoon dichter bij de lancering kwam NieR Replicant ver. 1.22474487139werd het doel van de spelers bereikt met de officiële aankondiging van deze nieuwe upgrade voor NieR: Automata, die door hen met duidelijk enthousiasme en een vleugje opluchting werd verwelkomd.