De eigenaren van Oculus Quest 2 kunnen binnenkort officieel afscheid nemen van hun Oculus Link-kabel voor het spelen van VR-games op pc. Oculus heeft aangekondigd dat de stand-alone virtual reality-headset officiële ondersteuning zal krijgen voor draadloze verbinding met de pc via zijn nieuwe technologie Oculus Air-link​ De nieuwe functie wordt geïntroduceerd met de v28-update en zal in eerste instantie beschikbaar zijn als een experimentele modus voordat deze volledig wordt vrijgegeven, wat naar verwachting later dit jaar zal gebeuren.

Dit alles is mogelijk via je wifi-thuisnetwerk en stelt je in staat om alle VR-titels af te spelen. Dit alles was nog mogelijk door de aanschaf van de Virtual Desktop-app op Quest 2, eigendom van vrijwel iedereen die deze viewer heeft. Je hebt nog steeds een goede verbinding nodig, en het wordt aanbevolen om een ​​5 GHz te gebruiken. Oculus heeft ook ondersteuning voor 120Hz bevestigd binnen de v28-update.