Genshin ImpactDat Genshin Impact het zou ook naar boven komen PS5 het was zeker geen mysterie, aangezien het Sony en miHoYo zelf waren die dit bevestigden​ Maar nu is ook de officiële releasedatum aangebroken en is het dichterbij dan verwacht.

Genshin Impact zal in feite vanaf 28 april op de nieuwe console van het Japanse huis landen, zoals we lazen uit het bericht dat op de Playstation Blog is gepubliceerd​ Deze versie biedt 4K-resolutie, verbeterde texturen en snellere uploads.

Il Officiële Twitter van Playstation had in het verleden ook volledige ondersteuning aangekondigd voor de Dualense, een functie die voor PS5-bezitters eigenlijk een meer verfijnde ervaring vormt. Deze laatste werken momenteel aan de vorige consoleversie, beschikbaar in achterwaartse compatibiliteit.

De lancering van deze nieuwe versie valt samen met de release van Onder het licht van jadeiet, update 1.5 van Genshin Impact die dezelfde dag op alle platforms zal debuteren.