Het software huis IO Interactive hij maakte zeker geen gemakkelijke keuze toen hij besloot om in eigen beheer te gaan uitgeven. Zonder de zekerheid van een groot bedrijf square Enix daarachter nam de studio de verantwoordelijkheid en het mogelijke succes of falen van verdere games. Gelukkig loont kwaliteit, b.v. Hitman 3 het was een echt succes. IO Interactive onthulde dat het spel het verkocht drie keer zoveel als de vorige en stelde het bedrijf in staat zijn volgende uitbreidingsproject voort te zetten met de opening van IOI Barcelona.

Het nieuws van de opening van de nieuwe studio in Barcelona werd bekendgemaakt via een persbericht​ Hitman 3 heeft lovende kritieken gekregen en is de hoogst gewaardeerde game in de serie. Dat stelde ook IOI-CEO Hakan Abrak Hitman 3 verdiende de ontwikkelingskosten in de eerste week van de verkoop terug.

De titel krijgt elke maand nieuwe content, samen met een ambitieuze DLC-serie genaamd Seven Deadly Sins, maar IO Interactive richt zijn aandacht ook op een nieuwe videogame gewijd aan 007 die een origineel verhaal zal presenteren.

De opening van het IOI-kantoor in Barcelona brengt het totale aantal IO Interactive-studio's op drie, waaronder IOI Kopenhagen en IO Malmö.