Path of Exile UltimatumDe lancering van Ultimatum, de nieuwe competitie van Pad van de ballingschap die gisteravond werd uitgebracht, ging het niet helemaal perfect: tijdens de eerste uren was er eerst een lange wachtrij om toegang te krijgen tot de servers en daarna een aanzienlijke reeks servercrashes.

Dit verhoogde de ontevredenheid van de spelers, mede gevoed door de introductie van een streamer wachtrij waardoor makers van inhoud de regel konden overslaan. Een voorziening die de allereerste login aan het begin van Ultimatum had moeten vergemakkelijken, maar dat veranderde in een progressievoordeel omdat servers elke tien minuten begonnen te crashen, waardoor spelers in de rij moesten staan ​​terwijl streamers gewoon meteen weer konden inloggen.

Dit was duidelijk niet opzettelijk van de kant van Malen Gear Games, die door de stem van zijn leider, Chris Wilson, legde op zijn zachtst gezegd de omstandigheden uit die deze problematische situatie veroorzaakten.

Te langzame wachtrijen zouden zijn veroorzaakt door een massale migratie naar de Standard League van alle personages die tot de Ritual League behoren (in Path of Exile, aan het einde van een bepaald seizoen, worden de personages getransporteerd naar de standaardversie van het spel, red.), met als gevolg dat de servers verstopt raken. Het team zou er dan voor kiezen om dit proces tijdelijk uit te schakelen, waardoor wachttijden worden gestroomlijnd, maar met als gevolg de start van een periode van ernstige serverinstabiliteit. Het softwarebedrijf was oprecht niet voorbereid op deze situatie, aangezien het de afgelopen weken al een lange reeks structurele tests had uitgevoerd, zonder ooit op een probleem van deze omvang te stuiten.

'Dit was helemaal niet goed.' Wilson verklaarde in een post op Reddit, “Afgezien van het catastrofaal ruïneren van onze lanceringsdag, blies het ons totaal weg waarom we waren heel voorzichtig geweest met de veranderingen in de rijksstructuur. We weten dat Path of Exile deze last aankan, het is gewoon een kwestie van begrijpen welke subtiele duivels het huidige probleem veroorzaakt. "

De baas van het Nieuw-Zeelandse softwarehuis besloot toen dat te doen reageren op klachten over de beruchte prioriteitswachtrij voor streamers, zijn gezicht erop zetten:

“Het achtergrondverhaal is dat we onlangs zijn begonnen met marketing door de juiste influencers te betalen en dat omvat ook het helpen van grote streamers om Path of Exile voor geld aan hun grote publiek te laten zien. We spraken af ​​om twee uur van de uitzending van de game te betalen en liepen tegen een wachtrij van twee uur aan. Dit zou in de praktijk hebben betekend dat er een grote stapel geld in brand zou zijn gestoken. Dus hebben we besloten om streamers een skip the line te geven. Veel streamers hebben er niet om gevraagd, dus het is niet hun schuld. We hebben ook toegestaan ​​dat andere streamers, die geen deel uitmaken van de campagne, de rij konden overslaan om niet te worden benadeeld ten opzichte van de anderen ”.

Een begrijpelijke beslissing, maar een die nog steeds een deel van de spelersbasis ongelukkig maakte, die Grinding Gear Games beschuldigde van waardoor alleen bepaalde mensen sneller bij het eindspel kunnen komen en om zo de game-economie te hebben beïnvloed.

Over, Wilson gaf toe dat de keuze om een ​​voorrangswachtrij in te stellen een vergissing bleek te zijn:

“De beslissing om streamers de wachtrij te laten omzeilen was duidelijk een vergissing. In plaats van spelers iets te geven om naar te kijken terwijl ze wachtten, beledigde het al onze spelers die ernaar verlangden binnen te komen door niet in staat te zijn, terwijl ze anderen moesten zien genieten van deze vrijheid. Het is volkomen begrijpelijk dat veel spelers hier niet blij mee zijn. We vertellen mensen altijd dat het starten van een Path of Exile-competitie een eerlijk speelveld is voor iedereen, en dat we dit moeten realiseren. We zullen streamers in de toekomst niet toestaan ​​de rij over te slaan​ In plaats daarvan gaan we ervoor zorgen dat de wachtrijen beter werken, zodat ze voor iedereen een snel proces zijn en er altijd een eerlijk speelveld is ”.

Pad van de ballingschap het lijkt erop dat het zijn problemen de afgelopen uren daadwerkelijk heeft opgelost en de Ultimatum League heeft zijn normale loop hervat.