In het afgelopen weekend is de Hearthstone-gemeenschap door één gekruist controverse over de interne vertegenwoordiging van vrouwen. Het begon allemaal met de publicatie van de namen van de deelnemers aan de Crossroad Inn-vitational, een toernooi voor alleen uitnodiging van Blizzard waaraan ze alleen zouden deelnemen twee vrouwen op twintig deelnemers.

De aanvankelijke controverse heropende een wond die nooit echt gesloten was in de gemeenschap, en bracht enkele belangrijke spelers en makers van inhoud ertoe hun ervaring te vertellen, waarbij ze de seksisme direct niet alleen vanuit de community, maar ook vanuit Blizzard zelf.

Blizzard's fouten

Op 15 april kondigt Blizzard de deelnemers aan van de Crossroad Inn-vitational, twintig deelnemers, twee facties, achttien mannen en twee vrouwen​ Een overduidelijke disproportie, die vooral de reactie van één speler veroorzaakte Slysssa, winnaar van een recent Hearthstone Battlegrounds-toernooi.

Slysssa onthulde ook in een YouTube-opmerking dat na een protest vergelijkbaar met dat van dit weekend in de zomer, Blizzard had haar aangeboden om een ​​toernooi voor alleen vrouwen te organiseren. Het bedrijf zou de kosten betalen, maar geen prijzen aanbieden en het toernooi zelfs niet op zijn officiële kanalen organiseren.

De speler had liever gezien dat tenminste de helft van de deelnemers aan het toernooi mannen waren, maar Blizzard zou hebben geweigerd. De motivatie zou zijn geweest de angst dat de mannen het toernooi zouden domineren en de vrouwen er slecht uit zouden laten zien.

Immagine

Dit is niet het eerste voorbeeld van de onevenredigheid tussen mannen en vrouwen in Hearthstone-toernooien. Pathra, voormalig profspeler, Hearthstone's eerste vrouwelijke grootmeester, ze heeft alle grote invitatietoernooien van Blizzard van het afgelopen jaar verzameld in afbeeldingen die de relatie tussen mannen en vrouwen laten zien.

Deze evenementen, zoals geschreven door Slysssa, zijn erg belangrijk voor de groei van de makers die eraan deelnemen. Vaak zijn de gasten niet betrokken bij het professionele circuit, maar zijn het simpele streamers of youtubers die van Hearthstone hun hoofdinhoud maken. De minimale aanwezigheid van vrouwen zou daarom in principe niet alleen ernstig zijn, maar zou de zichtbaarheidskloof met mannelijke streamers helpen vergroten.

De fouten van de gemeenschap

Seksisme is echter niet beperkt tot het gedrag van Blizzard alleen. De hele Hearthstone-gemeenschap, van louter toeschouwers tot enkele prominente makers, heeft discriminerend gedrag vertoond die aan het licht zijn gekomen door de getuigenissen van sommige vrouwen die zich de afgelopen dagen hebben verspreid.

Pathra was een van de meest getroffen door dit gedrag. De streamer had zich bij de Hearthstone Grandmaster gevoegd door een van de "creator slots" in haar regio te bezetten. Zitplaatsen gereserveerd voor degenen die, naast het behalen van relevante resultaten in sommige toernooien, met streams of andere inhoud bijdragen aan de community.

Zijn seizoen was echter niet het beste en werd uiteindelijk gedegradeerd. Dit veroorzaakte een golf van seksisme naar hem toe vanuit de toeschouwers van de Grandmasters, die zich al tijdens de wedstrijden van het toernooi had gemanifesteerd. De intimidatie bereikte zo'n niveau dat Pathra wendde zich volledig af van Harthstone, zelfs stoppen om het in hun leven te brengen.

Een andere maker die heeft gestopt met het spelen van Hearthstone vanwege misbruik van de community is Hafu. In een recent optreden vertelde de streamer dat bijna elke interactie die ze had met fans van het kaartspel vreselijk was, zelfs zo ver dat ze beweerde dat ze erdoor getraumatiseerd was.

Het probleem gaat verder dan alleen "Twitch-chat": er zijn ook beschuldigingen van seksisme prominente leden van de gemeenschap, voorlopig anoniem gebleven. Cora, Hearthstone-ontwerper en streamer, onthulde hoe ze hoorde van een reeks seksistische beledigingen die tegen haar waren gericht door enkele belangrijke figuren in de wereld van Hearthstone.

Ze vertelden ook soortgelijke verhalen Avelline e Baby beer, maar op dit moment lijkt de discussie een relatief bescheiden aanhang te hebben gehad. Blizzard heeft nog op geen enkele manier op de beschuldigingen gereageerd, noch heeft het enige wijzigingen aangekondigd in de selectie van deelnemers aan toernooien op uitnodiging.