PS3 PSVITA Sony Playstation StoreDe PS3- en PSVITA-winkels blijven open en sluiten dit jaar hun deuren niet, zoals oorspronkelijk verwacht. Om officieel te communiceren was de ommekeer van Sony Jim Ryan zichzelf met een bericht op de officiële blog Playstation.

“We hebben onlangs spelers laten weten dat de Playstation Store op PS3 en PSVITA deze zomer zou sluiten. Na verdere evaluatie is het echter duidelijk dat we de verkeerde beslissing hebben genomen. Dus vandaag ben ik verheugd aan te kondigen dat we de Playstation Store operationeel houden op PS3 en PSVITA. De commerciële functies van PSP zullen in plaats daarvan op 2 juli 2021 eindigen zoals aanvankelijk gepland ".

Ryan legde vervolgens uit dat de beslissing was genomen om aan de vele verzoeken van de spelers te voldoen die hadden gevraagd om de winkels op deze platforms open te laten en een deel van de geschiedenis van het merk Playstation veilig te stellen. Verzoeken waar Sony blijkbaar naar besloot te luisteren door een andere weg in te slaan.