xCloudxCloud, een Xbox-streaming-gameservice, is klaar om te landen op pc en iOS: een eerste fase van Closed Beta in feite zal het morgen vertrekken, 20 aprile.

De service, bereikbaar vanafpassende link, zal beschikbaar zijn voor alle abonnees Xbox Game Pass Ultimate die hun persoonlijke uitnodiging rechtstreeks van Microsoft ontvangen en browsers ondersteunen Edge, Chrome en Safari.

"De beperkte bèta is ons tijdsbestek om te testen en te leren" zegt Catherine Gluckstein, aan het hoofd van het xCloud-project, “We zullen geleidelijk meer uitnodigingen sturen naar andere spelers in de 22 ondersteunde landen, feedback evalueren, de ervaring blijven verbeteren en ondersteuning voor andere apparaten toevoegen. Ons plan is om snel te handelen en Xbox Game Pass Ultimate de komende maanden voor alle leden open te stellen, zodat meer mensen de kans krijgen om Xbox op geheel nieuwe manieren te spelen. "

Het zal ook een feit zijn debuut voor xCloud op iOS-platform, aangezien de service sinds de lancering afgelopen september exclusief op Android is gebleven. Het restrictieve beleid dat door Apple werd toegepast, vormde een obstakel voor het product van Microsoft, die een oplossing lijkt te hebben gevonden met het gebruik via browser.