Volgens van de Wall Street Journal op 20 april 2021, Discord zou het overnamebod van Microsoft hebben afgewezen eind maart.

Het was de Wall Street Journal zelf die voor het eerst het nieuws over de start van de onderhandelingen brak 25 maart. Het nieuws schokte veel Discord-gebruikers, zorgen te maken dat de chatservice onder de controle valt van hetzelfde bedrijf dat Skype beheert.

Discord is al jaren een erg populaire service onder gamers, maar met de pandemie heeft het zijn publiek uitgebreid met tot nu toe onvoorstelbare resultaten. De omzet verdrievoudigde, gebruikers verdubbelden en de waarde van het bedrijf steeg van $ 100 miljoen tot $ 7 miljard. 

Dit succes is ook te danken aan de populariteit van de dienst uit de gamingwereld. Discord bleek een perfecte ontmoetingsplaats te zijn voor de meest uiteenlopende gemeenschappen, en niet alleen vanwege de pandemie. De service was inderdaad in staat een groot deel van de gebruikers behouden aangekomen op de service na de lockdown.

Deze eigenschappen maakten het de perfecte partner voor de De uitbreidingsstrategie van Microsoft. Het bedrijf is al enige tijd op zoek naar nieuwe acquisities om het aantal mogelijke gebruikers van haar diensten te vergroten.

Discord leek daarom voorbestemd om de Microsoft-melkweg binnen te gaan. Het aanbod van 10 miljard het werd meer dan passend geacht voor de waarde van het bedrijf, maar de onderhandelingen zijn voorlopig gestopt.

Dat meldt The Wall Street Journal Microsoft was niet de enige mogelijke koper voor Discord. Minstens twee andere bedrijven waren geïnteresseerd in de operatie, maar de duizelingwekkende groei van de afgelopen maanden heeft de eigenaren van de chatservice ertoe aangezet om niet te verkopen.

Ondanks de toename van elke parameter, Discord heeft nog geen manier gevonden om winstgevend te zijn. Dit verzwakt zijn positie ten opzichte van elke koper, die de liquiditeitsbehoefte van het bedrijf kan benutten.

Het is dus mogelijk dat de onderhandelingen in de toekomst worden hervat, met Microsoft of met een van de twee overgebleven kopers op de achtergrond, maar er is ook een ander perspectief. Discord misschien op de beurs worden genoteerd, om het kapitaal te vinden dat nodig is voor de ontwikkeling ervan door middel van een openbaar bod.