In de nacht van 18 op 19 april Rockstar heeft zijn hele catalogus uit Steam laten verdwijnen. Na ongeveer een half uur de titels waren weer beschikbaar, waaronder Midnight Club 2, dat in 2018 werd verwijderd. Een uur later was de titel weer weg.

Het was aanvankelijk onduidelijk wat de oorzaak van dit ongemak was. Slechts een paar jaar geleden zou het ongeval onmiddellijk als een technisch probleem zijn aangemerkt, maar vandaag is de concurrentie met Steam heviger geworden, en de hypothese dat Rockstar mogelijk een exclusieve overeenkomst heeft gesloten met een andere winkel het was aannemelijk.

De PC Gamer-site was de eerste die het verdwijnen van de titels opmerkte en bevestigde via de SteamDB-database. Deze site volgt vrijwel elke beweging op Steam, en een paar uur lang waren alle Rockstar-spellen "Retired at publisher request", ingetrokken op verzoek van de uitgever.

Maar uiteindelijk kwam de echte motivatie achter dit incident aan het licht. De korte verschijning van de racetitel uit 2003 was niet het enige resultaat van de chaotische nacht.

Zonder enige specifieke aankondiging heeft Rockstar besloten twee games bij te werken die bijna tien jaar geleden uitkwamen: LA Noire en Max Payne 3. Beiden ondersteunen nu geen 32-bits versies meer, maar om het goed te maken alle DLC's van beide titels zijn gratis beschikbaar voor houders van de twee titels. Details van de begaafde inhoud zijn te vinden op Rockstar-site.

Voor Midnight Club 2 in plaats daarvan wordt bevestigd dat het een fout was. Rockstar kan het spel niet langer verkopen omdat het niet langer de licentie voor de soundtrack heeft.