Xbox Game PassHet succes van Xbox Game Pass het lijkt voorspoedig te verlopen, met een steeds grotere toename van het aantal abonnees. Volgens da Jez Corden, historisch zeer goed geïnformeerde Windows Central-verslaggever over Microsoft-zaken, de dienst had op 23 april meer dan 20 miljoen abonnees.

Gezien het feit dat dit echt een opmerkelijk cijfer is de laatste informatie erover was ongeveer 18 miljoen abonnees geregistreerd afgelopen januari. In afwachting van officiële bevestiging, de groei zou dus gelijk zijn aan ongeveer 5 miljoen nieuwe gebruikers Xbox Game Pass in slechts drie maanden en zou het exponentiële succes van de Microsoft-service onderstrepen.

Onlangs is de Game Pass verrijkt met de komst van outriders in de consolecatalogus en het onuitgedrukte potentieel ervan moet nog worden ontdekt, in afwachting van de komst van de eerste exclusives geproduceerd door Xbox Game Studios wat een verdere toekomstige impuls voor de dienst zou moeten vertegenwoordigen.