In de afgelopen uren de uitgever 505 Games kondigde een nieuwe samenwerking aan met de Poolse indiestudio Kinderen met stokken, verantwoordelijk voor de ontwikkeling van Rogue Geest, een nieuwe roguelike die in Early Access zal verschijnen op Stoom tijdens de volgende zomer.

Het concept van de game is volledig verweven met zijn schurkachtige karakter, aangezien onze hoofdrolspeler, de Prins van Midra, een geest is die in staat is om bezit allerlei soorten vijanden dat zal de verschillende spelgebieden teisteren, wat een echt goede variatie in de gameplay biedt. Zoals elke roguelike zullen de verschillende biomen en vijanden nooit in elke run op dezelfde plaats zijn, en daarom zal de speler met zijn aanpassingsgevoel moeten kiezen welk type personage hij het beste beheerst in elke situatie. EEN demonstratie van Rogue Spirit wordt de komende tijd op Steam verwacht 9 juni, terwijl de volledige game vanaf de maand van Augustus.