Nu al maanden de geruchten over Battlefield 6 ze worden alleen maar intenser. De presentatie van de nieuwe game in de first-person shooter-serie kan al in mei aankomen, maar EA en Dice hebben een nieuwe aankondiging over de franchise gelekt. Een nieuw hoofdstuk, dit keer mobiel, staat gepland voor 2022. 

De aankondiging kwam met een EA-blogpost op 22 april, waarin Oskar Gabrielson, algemeen manager van Dice, ook nieuws deelde over de toekomst van Battlefield. Naast de bevestiging van de komst van Battlefield 6 voor de kerstperiode van 2021, heeft het de samenwerking aangekondigd met Industrieel speelgoed voor het maken van een op zichzelf staand mobiel spel.

Het nieuws is onverwacht, maar het is niet moeilijk om de motivatie achter de keuze om naar de mobiele markt te verhuizen voor te stellen. De concurrentie, met de historische rivaal Call of Duty in head, heeft al lang spin-offs ontwikkeld van zijn games die zijn gericht op mobiel.