Halverwege tussen een uitbreiding, een vervolg en zelfs een volledige opknapbeurt, staat Phantasy Star Online 2: New Genesis als een complete revisie van Phantasy Star Online 2. Met deze nieuwe versie worden nieuwe spelmechanismen geïntroduceerd, evenals een substantiële update technisch, wat het spel zelfs voor nieuwe spelers aantrekkelijker maakt. Hoewel het technisch gezien een apart spel is, zijn de personages vrij overdraagbaar tussen de twee versies.

De titel was ruim acht jaar in omloop in Japan voordat hij de rest van de wereld bereikte. Via een tweetHeeft Sega aangekondigd dat New Genesis in juni gelijktijdig wereldwijd zal worden uitgebracht.

Het bedrijf kondigde ook plannen aan om van 14 tot 17 mei een gesloten bèta uit te voeren, waarvoor u zich kunt aanmelden via het volgende link.

Phantasy Star Online 2 is een erg populaire MMO in Japan en heeft altijd een harde kern van westerse fans gehad, die in de loop van de tijd verschillende manieren hebben gevonden om het te spelen. Als fan van het genre wilde ik het proberen, maar realiseerde me echter na een paar uur dat de jaren te zwaar wogen op de SEGA-titel, waardoor het eigenlijk oud was, zelfs in vergelijking met andere MMO's die niet echt recent zijn (ik verwijs naar de drie huidige hoekstenen van het genre: WoW, Final Fantasy XIV en The Elder Scrolls Online). Zodra deze nieuwe versie is verschenen, zal ik het met veel plezier opnieuw proberen!