eFootball PES Napoli KonamiKonami heeft aangekondigd dat het een langdurige relatie heeft met Napoli, Italiaanse club uit de Serie A. De overeenkomst treedt in werking vanaf het seizoen 2021/2022 en garandeert tal van marketingrechten, die zich vervolgens vertalen in een exclusieve licentie su eFootball PES.

Vanaf het seizoen 2022/2023 Napoli zal exclusief aanwezig zijn met officiële emblemen en uniformen in de Konami-voetbalsimulatie.

De overeenkomst is echter niet beperkt tot de simpele exclusiviteit op eFootball PES: Vanaf 1 juli 2021 wordt Konami feitelijk de officiële partner van sportcentrum Napoli. De trainingsfaciliteit krijgt een naam "SSC Napoli KONAMI Training Center" en zal een nieuwe speelruimte bevatten die beschikbaar zal worden gesteld aan spelers en gasten van het centrum.

Deze deal duidelijk gaat om de positie van eFootball PES op het Italiaanse grondgebied te versterken, een operatie die een paar jaar geleden begon dankzij de reeds gesloten partnerschappen met Juventus, Rome en Lazio.

"Met deze samenwerkingsovereenkomst tussen onze bedrijven zullen we de positie van eFootball PES als de definitieve videogame voor Italiaanse voetbalfans verder versterken. " zei Naoki Morita, president van Konami Digital, "Door vertrouwen te tonen in onze langetermijnplannen, zijn we vereerd dat Napoli heeft besloten deze exclusieve overeenkomst met KONAMI te ondertekenen"