Het fenomeen van mijnbouw, gedurende enkele jaren is het geëxplodeerd waardoor het buitengewoon moeilijk te vinden is grafische kaarten. Als we daar nog de halfgeleidercrisis aan toevoegen, waar we het in hebben gehad Dit artikel, het spel is klaar. Nu zijn er ook mensen die zichzelf rare vragen stellen, bijvoorbeeld: hoe lang zou het duren om een ​​enkele Bitcoin te minen met een Commodore 64. Het YouTube-kanaal probeerde te antwoorden 8-bits tonen en vertellen.

We gaan ervan uit dat de zon, waarvan de resterende levensduur wordt geschat op ongeveer zeven tot acht miljard jaar, ons zal opslokken voordat de C64 klaar is.

In de video ziet u de console met het Bitcoin Miner 64-programma en krijgt een bitcoin-hash met een snelheid van 3,5 secondendus 0,3 H / s. Huidige Bitcoin ASIC's worden gemeten in terahashs per seconde en niet in directe hashes per seconde. Dus met de standaardversie-console duurt het ongeveer 50 biljoen jaar. Als je in plaats daarvan de SuperCPU-accelerator gebruikt, dezelfde die in de video wordt gebruikt om de prestaties van de Commodore-rig te verbeteren, krijg je de ongelooflijke snelheid van 10 H / s. Dit zou 0.00000000000002 Bitcoins per jaar verdienen.

Aan dit alles zijn natuurlijk de kosten van elektriciteit verbonden. En we moeten ook hopen dat de processor in de tussentijd niet kapot gaat!