De lancering van de PlayStation 5 was een wereldwijd succes, die die van PS4 overschaduwde en de productiecapaciteit van het Japanse bedrijf onder druk zette. Naar aanleiding van deze resultaten heeft de CFO van het bedrijf Hiroki Totoki een nieuwe strategie voor de ontwikkeling van videogames. 

Sony zal zijn betrokkenheid bij derden niet verwaarlozen, maar zal zich veel agressiever richten op first-party videogames. Verwachte uitgaven het gaat over 20 miljard yen (151 miljoen euro), om te investeren in de interne studies van het bedrijf.

Totoki noemde expliciet een overeenkomst met de firma Havenvermaak, opgericht door voormalig Assassin's Creed-ontwerper Jade Raymond. Sony sloot onlangs ook een deal met voormalige Halo, Destiny en Call of Duty-ontwerpers om een ​​nieuwe multiplayer-titel te ontwikkelen.

De overeenkomst die Sony onlangs sloot met Epic, da meer dan 200 miljoen dollar.