Xbox MicrosoftOltre a Sony, Ook Microsoft heeft een aantal interessante cijfers gepubliceerd over de voortgang van de Xbox. De verzamelde gegevens geven aan dat de gaming-divisie van het Redmond-huis aanzienlijk groeit, met inkomsten die in Q3 2021 met 50% zijn gestegen in vergelijking met dezelfde periode van het voorgaande jaar.

Hoewel precieze cijfers met betrekking tot de verkoop van hardware niet zijn bekendgemaakt, hebben deze een groei van 232% gekend, een voorspelbaar cijfer gezien de recente komst van Xbox Series X en Series S. Volgens Microsoft, op dit moment "De vraag is nog steeds groter dan het aanbod", wat aangeeft dat de verkoop van consoles zijn maximale potentieel nog niet heeft bereikt.

Voor Inhoud en services van het Xbox-merk, omzetgroei is gelijk aan 34% en wordt vooral aangestuurd door titels van derden, Game Pass-abonnementen en first party-games Minecraft (wat er momenteel toe doet 140 miljoen maandelijkse actieve gebruikers). Opgemerkt moet worden dat vanaf dit kwartaal Microsoft is ook begonnen de inkomsten van ZeniMax en Bethesda in de telling op te nemen.

In het volgende kwartaal het bedrijf verwacht een verdere stijging van de inkomsten gegenereerd door de gaming-divisie, terwijl je daarmee rekening houdt "Aanzienlijke vraag naar Xbox Series X en Series S zal beperkt blijven door aandelen". In plaats daarvan wordt een daling van het aantal verkregen uit inhoud en diensten voorspeld, die, als gevolg van de gokboom die werd gegenereerd door uitgebreide lockdowns, in dezelfde periode vorig jaar een plotselinge stijging liet zien.

Eindelijk een verder standpunt het werd verstrekt door de marktanalist Daniel Ahmad, die erop wezen dat i 3.53 miljard geïncasseerd door Xbox in het kwartaal dat eindigde op 31 maart, vertegenwoordigen ze de beste gegevens die de divisie in zes jaar heeft geregistreerd.