Gisteravond, om 23 uur, werd er een nieuwe gehouden Toestand van Spelen gewijd aan de volgende titel van Ratchet & Clank, de11 juni exclusief op Playstation 5, Ratchet & Clank: Rift Apart.

Via een video van 15 minuten konden we video's en gameplay-sessies van de nieuwe Insomniac-game bekijken. Voor dit avontuur wordt het klassieke duo vergezeld door een nieuwe bondgenoot, een Lombax genaamd Klinknagel gewapend met een hamer. Het avontuur speelt zich af in een andere dimensie, waar Nefarious de keizer wist te worden. De stand van zaken liet daarom zien wat een van de eerste instellingen van het spel lijkt te zijn, een futuristische stad die ongelooflijk dichtbevolkt is met voertuigen en mensen. De game kan worden omschreven als een van de eerste, echte next-gen-ervaringen die je kunt hebben, met een technisch profiel van zeer hoog niveau.

Een van de belangrijkste kenmerken van het spel is dat van breuken, passages waarin het mogelijk is om binnen te komen om te worden vervoerd naar een ander deel van de kaart of naar een andere plaats. Dit alles, zoals vaak werd opgemerkt, is mogelijk dankzij de Playstation 5-hardware en de SSD, waardoor uploads praktisch onbestaande zijn.