citeren En nu voor volledig Verschillend iets door Monty Snape, vandaag praten we niet alleen over videogames, maar ook over kunst. De reden? Blijkbaar epic Games lijkt bereid te investeren in de digitale kunsten. Het bedrijf van Tim Sweeney heeft in feite de nieuwe eigenaar van de populaire marktplaats ArtStation.

Deze stap zou zowel voor de artiesten als voor Epic Games zelf voordelen moeten opleveren: aan de ene kant zou de markt kunnen gaan genieten van de zeer beroemde 12% omzetbelasting, waardoor kunstenaars nog meer kunnen verdienen aan de verkoop van hun digitale werken (artwork, tutorials, 3D-modellen enz.). Aan de andere kant zal Epic Games het platform helpen om op de lange termijn aan populariteit te winnen, terwijl het ook zijn eigen inkomen verhoogt.

Bovendien zou dit een signaal kunnen zijn, Epic's eerste benadering van de markt voor criptomonete. In feite, in de maand maart, ArtStation heeft op dezelfde dag ondersteuning voor cryptocurrency aangekondigd en geannuleerd NFT. Zou de overname van Epic dit controversiële initiatief weer aan de oppervlakte kunnen brengen?