Retourzending PS5 PlayStation 5Retourneren werd een paar dagen geleden gepubliceerd en bleek een product te zijn solide en interessant vanuit vele gezichtspunten, terwijl ze niet vrij blijven van defecten. Een in het bijzonder bleek behoorlijk vervelend te zijn voor spelers, zo erg zelfs dat ze schreeuwden om een tijdige oplossing.

Bij Returnal is het niet mogelijk om je voortgang midden in een run op te slaan. Dit zou niet zo'n voor de hand liggend probleem zijn, ware het niet voor een volledige game van Housemarque roguelite het duurt een paar uur om te voltooien, veel tijd die niet iedereen ter beschikking heeft, althans niet opeenvolgend.

Het Finse softwarehuis heeft kennis genomen van de klachten van de spelers en legt dat voorlopig uit hij heeft er niets over te communiceren:

“We luisteren naar de gemeenschap en we houden van je. We hebben voorlopig niets aan te kondigen, maar blijf spelen en geniet zo veel mogelijk van de uitdaging ”.

Andere titels van hetzelfde genre hebben deze functie eigenlijk en sommigen hebben deze zelfs na de officiële release toegevoegd, zoals in het geval van Voer de Gungeonhet is daarom niet uitgesloten dat de verzoeken van de spelers binnenkort zullen worden ingewilligd. Voorlopig kunnen Returnal-spelers proberen dit te omzeilen het spel onderbreken en de PS5 in de slaapstand laten, met de verplichte voorwaarde om de stekker niet uit het stopcontact te halen.