Laten we weer over de zaak praten Episch versus Apple, zonder echter over de twee hoofdonderdelen te praten. In feite zijn de afgelopen dagen verschillende documenten ingediend door Microsoftroept het bedrijf actie op ter ondersteuning van Epic Games. Tussen de verschillende gelekte documenten is het mogelijk om een ​​speciale portfolio te vinden tot korte recensies geschreven door het Xbox-team en die als hoofdrolspelers de meest populaire titels zien die in de afgelopen periode zijn uitgebracht, zoals De laatste van ons deel 2.

Precies op het laatste hoofdstuk van de bekroonde serie Stoute hond, zo "Mark & ​​Jon" (documenteditors) definiëren The Last of Us Part 2 als "Een nieuwe standaard om te volgen in de loop van de nieuwe generatie", het belonen van de inspanningen van Druckmann en medewerkers in bijna alle technische sectoren ("Veruit superieur aan elke andere productie die op console of pc is verschenen") e verhalend, met enige kritiek op de gameplay derde persoon shooter.

De recensie behandelt ook enkele onderwerpen die ten tijde van de release verdeeldheid en discussies binnen de gemeenschap veroorzaakten:

“Het feit dat de speler geen enkele kans krijgt om het verloop van de plot te beïnvloeden of te bepalen, kan voor verschillende spelers een gruwel zijn ... maar we zijn van mening dat niet alle videogames om de speler en zijn rollenspel hoeven te draaien. Het interactieve entertainmentmedium heeft verhaalgames nodig die spelers in de rol van waarnemer plaatsen, net als bij andere media. Anders blijven we voor altijd vastzitten in een beperkt aantal verhalen om te vertellen. "

Wat denk je? Ben je het eens met deze laatste stelling? Of denk je dat de videogame (en dus het verhaal) altijd moet draaien om de keuzes van de speler?