De laatste financiële resultaten van Activision Blizzard hebben een gestaag verlies van spelers onthuld. Goed twee miljoen mensen ze hebben de spellen van het softwarehuis verlaten in slechts drie maanden.

Zoals opgemerkt door MassivelyOP, Daalden de maandelijkse actieve gebruikers van Blizzard van 29 miljoen in februari naar 27. Er wordt ook opgemerkt dat dit een constante trend is voor Blizzard, dat de afgelopen drie jaar 11 miljoen spelers heeft verloren, een daling van 29% in spelers over alle titels. .

Tegelijkertijd kan niet worden gezegd dat het een moeilijkheid is. De omzet steeg met 7% jaar-op-jaar dankzij de vrijgave van World of Warcraft: Shadowlands. De nieuwste uitbreiding van Hearthstone, Forged in the Savannahs, presteerde ook goed en het bedrijf denkt dat het beter kan presteren dan de vorige. Tegelijkertijd heeft Overwatch gewonnen 10 miljoen nieuwe spelers zelfs als de titel in wezen al maanden is opgegeven.

Blizzard-fans lijken zich te consolideren rond de grote releases, maar het is ook een tijdje geleden dat de studio een geweldige nieuwe game lanceerde. Als we de remasters en nostalgische throwbacks zoals WoW Classic uitsluiten, is het van Overwatch dat een originele titel vijf jaar niet wordt uitgebracht en tegelijkertijd andere Blizzard-hoekstenen zoals Diablo 3, Starcraft 2 of de meer ongelukkige Heroes of the Storm zijn praktisch verlaten, precies zoals de laatste aankomst.

Hopelijk stellen Diablo 4 en Overwatch 2 niet teleur.