Twee jaar geleden, Sony is gestopt met het verkopen van downloadcodes voor zijn games bij retailers zoals Amazone, Best Buy e Walmart. Nu heeft het bedrijf een klacht ontvangen met betrekking tot deze ondernomen actie.

Bloomberg meldt dat de rechtszaak die is aangespannen bij een districtsrechtbank in San Francisco dat betoogt door de digitale aankoop van PlayStation-games te beperken tot de winkel van het bedrijf, ontstaat alleen een illegaal monopolie, aangezien er geen andere bron is om digitale versies van de effecten te kopen.

Volgens de oorzaak, "Het monopolie van Sony stelt hen in staat om meer dan concurrerende prijzen in rekening te brengen voor digitale PlayStation-games, die aanzienlijk hoger zijn dan hun fysieke tegenhangers die in een concurrerende retailmarkt worden verkocht, en aanzienlijk hoger dan in een retailmarkt. Concurrerend voor digitale games."

Volgens rapporten binnen de rechtszaak betalen mensen uiteindelijk tot 175% meer voor digitale games dan voor schijven.