Laten we weer over de zaak praten Episch versus Apple. Tijdens de hoorzitting tussen de twee reuzen, de advocaat van Epic Wes Earnhardt belde de vice-president van Xbox om te getuigen Lori Wright, haar enkele vragen stellen met betrekking tot de werkelijke inkomsten uit de verkoop van de hardware (console).

Xbox-serie XS Microsoft VR Virtual RealityOp de vraag "Hoeveel marge verdient Microsoft op de verkoop van Xbox-consoles", Wrights antwoord was droog "We verdienen niet, we hebben altijd consoles met verlies verkocht". Vervolgens werd gespecificeerd dat Microsoft haar marketingstrategie baseert op de "End-to-end game-ervaringen verkopen", verwijzend naar services zoals Xbox Live-Xbox Game Pass, die hun consoles behandelen als middelen om dergelijke ervaringen te bieden.

Op basis van deze vragen probeert Epic te bewijzen dat waar op consoles (PlayStation, Xbox, Nintendo etc.) de aanwezigheid van een inkomstenbelasting voor ontwikkelaars nodig is om de verliezen veroorzaakt door de productie van hardware opnieuw in evenwicht te brengen, kan hetzelfde discours niet worden toegepast op Apple en andere fabrikanten van smartphones en tablets, bedrijven die volgen een heel ander bedrijfsmodel.