Het is minder dan een jaar geleden 11 Bit Studios concludeerde het verhaal van Frost Punk met de laatste DLC van de game. De game heeft een uitstekende indruk op ons gemaakt, zoals je kunt lezen op volgende link, en vandaag kondigde het softwarehuis de samenwerking aan met NetEase-spellen voor het maken van een mobiele versie van het spel, gewoon genoemd Frostpunk mobiel.

De aankondiging werd gepubliceerd via de officiële pagina op Stoom:

"Als eerbetoon aan de unieke spelmechanica die je al gewend bent, stelt Frostpunk Mobile spelers in staat dieper in de post-apocalyptische sociale overlevingservaring te duiken. Met nieuwe functies, waaronder Roguelike Adventures, Laws and Guilds, Rare Animal Rescue Stations en Character Development, wil Frostpunk Mobile spelers over de hele wereld een meeslepende ervaring bieden, zowel op iOS als Android. "

In de titel nemen spelers de rol aan van leider van de laatste stad op aarde en zullen ze middelen moeten beheren, conflicten moeten oplossen en ervoor moeten zorgen dat de stad de strenge winter overleeft. Je zult niet alleen met de elementen moeten worstelen, maar ook met je eigen moraal, aangezien je vaak gedwongen wordt om moeilijke beslissingen te nemen.

Volgens een persbericht op de website van Frostpunk mobielwordt de publicatiedatum op 20 mei bekend gemaakt. Het is nog niet bekend of het beschikbaar zal zijn in free-to-play-formaat of bij aankoop.