In de afgelopen jaren i fan game ze zijn altijd een middel geweest om iemands liefde voor een bepaald IP uit te drukken. Echter, veel van deze projecten worden gesloten door dezelfde geëerde bedrijven, het debat op gang brengen schending van het auteursrecht. In een recente Q & A-sessie, de Social Media Manager van het Sonic the Hedgehog Twitter-account Kate Chrzanowski stelde hij fans van de blauwe egel gerust, die van plan zijn zijn volgende fanspellen te ontwikkelen.

Zoals verwacht door Chrzanowski, “SEGA ziet geen problemen in het gebruik van zijn blauwe boi als een middel om de artistieke vaardigheden van fans aan te scherpen, totdat deze projecten met winst worden verdeeld ". Tegelijkertijd stelde de Social Media Manager dat om juridische redenen, niet alle inhoud past misschien bij het bedrijf, waarschijnlijk verwijzend naar de honderden producties rood licht opgedragen aan Sonic, Tails & Knokkels.

Uiteindelijk, als je binnen deze richtlijnen valt, kun je je artistieke ader zonder enige beperking veilig ventileren. En wie weet krijgt jouw game misschien wel dezelfde behandeling als Sonic Mania.