Niettegenstaande PlayStation 5 blijven onbereikbaar voor de meeste spelers, Sony lijkt bereid te zijn om meer en meer te pushen op het first-party softwarepark van zijn nieuwe console.

Sony PS5 PlayStation First Party

In een recent interview met Bedraad, de baas van guerrilla Games en goden PlayStation Studio's Hermen Hulst heeft inderdaad de ontwikkeling van tenminste 25 nieuwe exclusives voor de jonge console, uiteraard inclusief eerder aangekondigde titels zoals Horizon: Verboden WestGod of War: Ragnarok Gran Turismo 7.

Ook volgens Hulst zullen deze nieuwe IP's bieden "Een ongelooflijke verscheidenheid aan genres", waarmee Sony's bereidheid wordt bevestigd om te streven naar ervaringen buiten de cinematografisch stereotype van een derde persoon dat heeft de belangrijkste exclusieve releases op PlayStation 4 gemarkeerd. Maar zal het echt zo zijn? De tijd zal het leren.

De vraag blijft natuurlijk altijd hetzelfde: aan wie worden deze nieuwe exclusives verkocht als de console tot 2022 vrijwel geheel onbereikbaar blijft?