Il prossimo Battlefield 6, Volgens de Electronic Arts, zal een showcase zijn die het potentieel van consoles van de volgende generatie zal laten zien, maar het zal ook geweldig werken op consoles van de volgende generatie. EA heeft daarmee definitief het cross-gen-karakter van de volgende titel in de serie bevestigd. Het nieuws is niet bepaald verrassend gezien de ongelooflijke hoeveelheid verkochte Playstation 4 en Xbox en de productieproblemen van de nieuwkomers.

Het is echter vreemd om te zien Andrew Wilson Het volgende Battlefield wordt uitgeroepen tot een echte next-gen-game en later wordt aangekondigd dat het ook op oude consoles zal verschijnen, maar al snel heeft het zijn standpunt duidelijk gemaakt:

“De specifieke referentie van onze observaties gaat over de aard van de gameplay, wat we kunnen doen met de betrouwbaarheid van het spel, wat we kunnen doen met de fysica, kunstmatige intelligentie en het meeslepende karakter van het spel. En in het geval van Battlefield, wat kunnen we doen aan [...] de vernietiging die we alleen in een nieuwe generatie Battlefield kunnen doen, dankzij de grotere verwerkingskracht in het geheugen en de output van de nieuwe consoles ”.

Vervolgens werd gevraagd of het moeten publiceren op twee generaties consoles de kwaliteit van de game in gevaar zou kunnen brengen, vooral omdat veel andere games in een vergelijkbare situatie worstelden met oude consoles omdat ze "te ambitieus" waren. Battlefield 4 had bijvoorbeeld een rampzalige lancering op beide consolegeneraties waarvoor een DICE maanden werk om alle problemen op te lossen. Opnieuw verklaarde Wilson dat hij buitengewoon kalm en zelfverzekerd was over zijn teams en Frostbite.

Nu resteert alleen nog wachten tot juni om de officiële onthulling van de titel te zien.