Hier is een interessant experiment gepubliceerd door Intel en met het bekende videospel GTA V di Rockstar Games en een ingewikkeld algoritme van machine learning in staat herwerk veelhoekige afbeeldingen en transformeer ze in realistische afbeeldingen.

Alles samenvattend in gewoon Engels: game afbeeldingen en de informatie in de motor met betrekking tot de gebruikte materialen, objecten, texturen en lichten (G-buffers) worden herwerkt door een netwerk voor beeldverbetering die, nogmaals in eenvoudige bewoordingen, de frames gebruikt die aanwezig zijn in de dataset Cityscape voor pas een realistisch filter toe. De afbeelding die wordt gemaakt, wordt vervolgens samen met andere realistische foto's toevertrouwd aan een perceptuele discriminator, die het uiteindelijke beeld zal produceren. In de woorden van de ingenieurs van Intel: hun methode moet resultaten opleveren stabielere en consistentere resultaten in vergelijking met andere herverwerkingsmethoden zoals CUT TSIT.

De operatie is bijzonder gecompliceerd, maar voor meer geeks weet dat de volledige documentatie zichtbaar is in het Intel's GitHub-pagina gewijd aan het project.