In de afgelopen jaren Koei Tecmo heeft zijn voorraad niet alleen uitgebreid met nieuwe titels van zijn bekendste merken (Dead or Alive, Dynasty Warriors om er maar een paar te noemen), maar heeft ook crossover-titels onder licentie, waarbij verschillende franchises zijn aangepast (One Piece, The Legends of Zelda en persona 5) aan monteurs van hun meest winstgevende soort: de Musou. In een recent interview met de site JP Games, de president van Koei Hisashi Koinuma onthulde dat tussendoor goed van intellectueel eigendom, zou een Musou-achtige cross-over met een ander historisch Nintendo-merk intrigerend vinden: Super Mario.

In feite had de eerste vraag van de interviewer betrekking op verdere cross-overs met andere franchises in het algemeen, waarbij hij zich een Musou-hoofdstuk van de franchise voorstelde. Yakuza en stelt Koinuma voor om een ​​epochaal vuistgevecht door de straten van Tokio te maken met Kazuma Kiryu en Goro Majima in de hoofdrol. Hier is zijn antwoord:

“Als de serie ook zou werken als een actiespel, dan zou het zeker mogelijk zijn. En hoewel ik op dit moment geen idee heb hoe ik het moet realiseren, denk ik dat Mario mijn keuze zou zijn. "

En jij? Zou je een Super Mario-game kunnen zien die het platformgenre verlaat (of herwerkt) en het mengt met de chaotische dynamiek van de Musou?