In de afgelopen uren Shuji Utsumi, chief strategy officer voor SEGA, gaf een interessant interview aan Famitsu, waarin hij vertelt over de toekomstige lanceringen van de verschillende titels van de Japanse uitgever.

Yakuza: Like A Dragon het was bijvoorbeeld de eerste game van het hele merk die werd uitgebracht gelijktijdig over de hele wereld, terwijl de vorige Yakuza enige tijd eerder alleen voor de Japanse markt uitkwam, en toen alleen kwam vervolgens vertaald ook voor het Westen. Het succes van Like A Dragon lijkt SEGA er echter toe te hebben aangezet om anders na te denken over toekomstige releases, aangezien Ustumi zelf verklaarde dat "Een gelijktijdige release en zelfs op meerdere platforms kan onze titels alleen maar ten goede komen".

ATLUS PC-persoon

In het bijzonder legde de manager uit dat deze wereldwijde verandering van tempo ook van toepassing kan zijn op videogames die zijn ontwikkeld door Atlus (de makers van de serie Persona). Het is duidelijk dat vooral de JRPG's een grote hoeveelheid tekst wat tijd kost om te vertalen, maar toch volgens Utsumi "Als het overwinnen van deze moeilijkheden zoveel mogelijk klanten gelukkig kan maken, dan is het zeker de moeite waard om een ​​extra inspanning te leveren".