Metroid komt misschien binnenkort naar de Nintendo Switch, maar niet met de langverwachte Metroid Prime 4. Een 2D-titel zou zo goed als klaar zijn.

Hoewel er al een tijdje geen nieuws is over Prime 4, kunnen fans van Samus 'avonturen hoop vinden in dit laatste gerucht. Volgens de insider van Zippo, MercurySteam zou een nieuw hoofdstuk van de 2D-saga hebben ontwikkeld dat onder andere klaar zou zijn voor een aankondiging van Nintendo.

"Ja een nieuwe 2D-titel van Metroid made by MercurySteam bestaat voor 200% en is nu ook klaar. Op dit punt hoeft Nintendo het alleen nog maar aan te kondigen. Zowel Nintendo als de historische regisseur van de serie Yoshio Sakamato zijn erg blij met de kwaliteit van deze nieuwe titel. De game draait op een extreem stabiele 60fps en naar mijn mening zal de aankondiging volgende maand plaatsvinden tijdens de E3'.

Het enige dat overblijft is wachten tot volgende maand om de juistheid van dit gerucht te achterhalen. In de tussentijd kunnen we niet nalaten zelfs een minimum te verhogen voor de vermeende terugkeer van Samus Aran.