starfieldStarfield wordt exclusief voor Xbox en pc. Om de hypothese te bevestigen, nogal geaccrediteerd, dacht de journalist erover na Jeff Grubb met een bericht over de kwestie gepubliceerd op Twitter.

“Starfield is exclusief voor Xbox en pc. Punt. Dit ben ik die het bevestigt ”.

De populaire handtekening van The Verge, historisch gezien behoorlijk geïnformeerd over Xbox-problemen, lijkt er geen twijfel over te hebben en heeft besloten om zichzelf in deze vrij duidelijke bewoordingen bloot te stellen. Dit is duidelijk geen 100% officiële bevestiging, aangezien Grubb noch een Microsoft-werknemer noch een woordvoerder van Microsoft is, moet deze verklaring sowieso met enige voorzichtigheid worden opgevat.

Er moet echter nog terdege rekening mee worden gehouden een verklaring zo duidelijk uitgedrukt van een vrij bekende handtekening in de gokjournalistieke sector, die mogelijk in het bezit is van meer informatie van de "Achter de schermen" van Microsoft, tot op het punt dat hij er zijn gezicht op plaatste.

Starfield is Bethesda's nieuwe sci-fi RPG en zou op dit moment een van de aankomende Xbox-exclusives om op het platform te komen: hoewel er geen officiële releasedatum is, er gaan verschillende geruchten die de titel uitdelen voor eind 2021, met de duidelijke aanwezigheid in de Xbox Game Pass-catalogus al op de eerste dag.