Amazon Game Studios, zoals we hebben gedaan al in het verleden gezien, had niet veel geluk bij de ontwikkeling van videogames. De volgende titel die wordt uitgebracht, is de MMO New World, waarvan de kassa is bevestigd met microtransacties voor items "Uitsluitend van cosmetische aard". Dit echter bij de lancering, aangezien artikelen over de 'kwaliteit van leven' later zouden kunnen aankomen (misschien zaken als verbeteringen in de ervaring, bijvoorbeeld) en een programma in stijl slag pass.

De directeur van de studie Rijke Lawrence, op Twitter, verzekerde fans dat de kassa bedoeld is "Om een ​​uitlaatklep te creëren voor spelers die de items in de aanbieding zo waardevol vinden dat ze ze graag kopen".

Hij belooft dat het plan dat niet is en nooit zal worden "Creëer het gevoel dat de items in de winkel nodig zijn om van het spel te genieten". Volgens Lawrence kunnen alle spelers van de hele game-ervaring genieten zonder ooit iets te hoeven kopen. Wanneer New World wordt uitgebracht, in augustus 2021, tenzij verdere verwijzingen, zullen alle items in de winkel zijn "Uitsluitend van cosmetische aard". Deze winkel is al aanwezig in de Alpha maar het is gewoon een test en geen van de aangegeven selecties of kosten is definitief. Het softwarehuis moedigt testers inderdaad aan om feedback te geven op items in de winkel.

In de toekomst is het team van plan om te testen "Levenskwaliteit-elementen voor monteurs zoals snelle XP en snel reizen, beide verkrijgbaar in het spel en te koop in de winkel" zelfs als degenen die een minimum aan vertrouwdheid hebben met MMO's die deze mechanica bevatten, weten hoe vaag de grens is tussen "niet nodig voor het spel" en "maar als ik betaal, kan ik boerderij 1000 uur vermijden". De publicatie van deze items wordt bepaald door "Hoe spelers vorderen in de maanden na de lancering". Het doel van al deze elementen is "Dat biedt geen voordeel dat het spel uit balans brengt".

Lawrence onthulde ook dat het team een ​​stijlprogramma overweegt "Gevechtspas" dat "Zou winkelartikelen periodiek combineren". Verderop zou er dan de "Mogelijkheid tot optionele uitbreidingen, die afzonderlijke kosten zouden hebben". Kortom, veel moois allemaal tegen betaling. Deze nieuwe MMO begint heel goed!