Na Overname van Codemasters door Electronic Arts die in februari plaatsvond, begonnen verschillende fans van het Britse softwarehuis te vrezen voor zijn toekomst eronder "De beschermende vleugel" van EA, waarvan de meesten bekend zijn dat ze veel van de softwarehuizen die de afgelopen jaren zijn verworven, hebben gesloten en geabsorbeerd. Hij dacht erover na Andrew Wilson, CEO van Electronic Arts, om de wateren te kalmeren tijdens een interview voor MCV.

Volgens de EA-baas, Codemasters behoudt zijn eigen identiteit binnen het videogame-panorama:

“Net als in het geval van Respawn Entertainment (Apex Legends, Titanfall), is ons doel niet om Codemasters over te nemen en er een andere Electronic Arts-studio van te maken; integendeel, ons doel is om nieuwe kansen te bieden. Zoals we denken, en zoals we met Respawn hebben samengewerkt, zullen we Codemasters toegang bieden tot onze kast vol IP en technologieën, en ze kunnen binnenkomen en nemen wat ze nodig hebben. "

Net als Wilson, ook de CEO van Codemasters Frank Sagnier wees op deze operatie van uitwisseling van middelen tussen de twee bedrijven:

“EA biedt ons al zijn diensten aan, maar het dwingt ons er niet gebruik van te maken als ze niet geschikt voor ons lijken. En daarom ben ik er zeker van hoeveel EA aan Codemasters kan geven en hopelijk andersom. Ze luisteren en wij luisteren ook. "

We herinneren je eraan dat de eerste titel die bij deze nieuwe samenwerking tussen EA en Codemasters hoort, zal zijn F1 2021, de volgende komt eruit Juli 16 2021 su PlayStationXbox PC Steam.