Dat GTA V ook zou komen PlayStation 5 en Xbox Series X / S was nu al enige tijd zeker, maar nadat de officiële aankondiging van Rockstar bijna plaatsvond un anno fawas er praktisch niets bekend over de next-gen-versies van de populaire titel.

Nou een paar minuten geleden via een officieel bericht op de site van Rockstar het bedrijf heeft aangekondigd dat de langverwachte gratis update van de volgende generatie GTA V vanaf de volgende generatie beschikbaar zal zijn voor gebruikers van Sony en Microsoft 11 november 2021. 

De studio is ook een nieuwe samenwerking aangegaan met Sony, waardoor GTA Online drie maanden gratis beschikbaar zal zijn als een zelfstandige titel vanaf november. Op dit moment hebben we niet veel andere technische details met betrekking tot de volgende generatie versies van de titel (zoals resolutie en framerate), en daarom moeten we gewoon wachten op nieuws hierover van Rockstar zelf.