Vanaf de allereerste momenten van de ruzie die tegenstellingen ziet Epic en Apple, het was duidelijk dat de gevolgen van deze confrontatie zouden hebben heeft de wereld van videogames voor altijd veranderd. Wat weinigen verwachtten, is dat het proces ook de definitie zou raken van wat een videogame is. De verdedigingslinie van Epic veroorzaakte een domino-effect, wat het resultaat was Roblox om elke verwijzing naar het woord videogame van zijn site te verwijderen. 

Het begint allemaal met de eerste stappen van het proces. De advocaten die Epic verdedigen, bevestigen onmiddellijk, gebruikmakend van de getuigenis van de oprichter Tim Sweeney, dat Fortnite geen spel is, maar een "Metaverse"; om deze reden zou de app de regels voor videogames in de Apple App Store niet moeten respecteren.

Deze verdedigingslinie heeft geleid tot debatten, soms zelfs van twijfelachtig nut, over de definitie van videogames. De strategie lijkt echter niet te werken zoals verwacht, en dus gingen de advocaten van Epic snel verder met zoeken oneffenheden in de behandeling die Fortnite ontvangt in de App Store, vergeleken met andere applicaties, zoals roblox.

Deze MMO stelt gebruikers in feite in staat werelden in zichzelf te creëren en te verdienen aan hun creaties. Bestaan hele studio's die videogames maken met Roblox, op dezelfde manier waarop vele anderen in plaats daarvan Unreal Engine of Unity gebruiken. Als Apple Roblox toestaat zijn eigen in-game-transacties af te handelen, dan er is geen reden waarom Fortnite niet hetzelfde kan doen. 

Apple reageerde snel. De advocaten van Cupertino hebben Roblox een ervaring genoemd, geen videogame, en binnen een paar uur heeft de realiteit zich aangepast aan de stelling van Apple. Alle verwijzingen naar de woorden "Game" en "Player" zijn verdwenen van de Roblox-site, vervang door "Ervaring" en "Mensen". De enige erfenis uit het verleden van Roblox is de URL van de site, die nog steeds "roblox.com/games" leest. Een woordvoerder van Roblox legde de keuze uit met deze woorden:

“De term ervaring sluit aan bij de wereld waarin onze terminologie is veranderd, om beter weer te geven het concept van metaverse. Roblox is een online community waar mensen samenkomen in virtuele werelden, en in de afgelopen jaren zijn we begonnen werelden te noemen als ervaringen, om de verscheidenheid aan 3D-plaatsen die gebruikers delen met hun vrienden beter weer te geven. "

Deze keuze weerspiegelt de definitie van een videogame die is voorgesteld door Trystan Kosmynka, hoofd van de marketingafdeling van Apple. Volgens de manager een videogame moet een begin, een einde en een uitdaging hebben, anders is het dat niet. Roblox heeft besloten zich niet in de zaak te mengen en het werk van Apple te vergemakkelijken, volgens deze definitie.