E3 is altijd overwogen de beurs van de groten, waar elk jaar iedereen de grootste exponenten van de videogamescène (of bijna) communiceren aan het publiek het laatste nieuws met betrekking tot hun producties. Maar vanaf de volgende editie, of E3 2021, de Entertainment Software Association (ESA) e de International Game Developers Association (IGDA) zal samenwerken om ook plaats te maken voor onafhankelijke producties.

E3 ESA IGDA Indie Fair

Het nieuws kwam via het volgende persbericht dat door IGDA op zijn Officiële site, ondertekend door uitvoerend directeur Renee Gittins:

“IGDA is verheugd om samen te werken met ESA om indië te verheffen tijdens de E3 dit en de komende jaren. Indië brengt oprechte verhalen en creatieve ideeën die onze industrie vooruit kunnen helpen. Het is een eer om de ontwikkelaars voor het eerst op dit geweldige podium te helpen, zodat ze hun inspanningen en inspiratie met de wereld kunnen delen. "

ESA heeft ook de gelegenheid niet gemist om commentaar te geven op het evenement, door middel van een verklaring geschreven door president en CEO Stanley Pierre-Louis:

“We geven E3 op veel manieren een nieuwe vorm, en een daarvan is onze manier om indie-ontwikkelaars te benaderen door hen de mogelijkheid te bieden hun werk wereldwijd te laten zien. Indie-ontwikkelaars zijn een cruciaal onderdeel van de game-industrie en we zijn verheugd om ons aanbod uit te breiden. "

In afwachting van verdere details over dit nieuwe partnerschap, herinneren we u eraan E3 2021 start op zaterdag 12 juni 2021.