Het lastigvallen van vrouwen is een trieste realiteit die de gamingwereld maar al te goed kent. Ook al is de aanwezigheid van vrouwen in de gemeenschap in de loop der jaren toegenomen, de meerderheid van de gamers zijn nog steeds mannen, en dit creëert een vijandige omgeving voor het andere geslacht.

Hij dacht erover na hoeveel dit klimaat eigenlijk van invloed is op de dagelijkse ervaring van videogamers een marktonderzoek in opdracht van Lenovo. 59% van de respondenten gaf toe dat ze hun geslacht routinematig verbergen tijdens games om intimidatie te voorkomen.

Om deze angst aan te wakkeren, is niet alleen een abstract beeld van de gamer-gemeenschappen, maar ook de ervaring leefde direct. Dat blijkt uit het tweede deel van het onderzoek 77% van de geïnterviewde vrouwen heeft daadwerkelijk ongepast gedrag ervaren tijdens een spel.

De contexten waarin dit gedrag plaatsvindt, zijn divers. Van neerbuigendheid, geleden door 50% van de geïnterviewden, al poortwachter, dat 65% van de vrouwen treft, tot aan het meest wijdverbreide gedrag, i twijfels over daadwerkelijke mogelijkheden van een speler, die maar liefst 70% van de geïnterviewden opgelucht zag.

Le regelrechte intimidatie in plaats daarvan treffen ze volgens de enquête 44% van de vrouwen in het spel. Deze nemen vaak de vorm aan van wat het onderzoek beschrijft "Ongevraagde relatieverzoeken".

Volgens de spelers moet het probleem worden aangepakt in eerste instantie door bedrijven die videogames produceren. 71% van de respondenten zou graag zien dat advertenties in videogames inclusiever zijn, om een ​​groter vrouwelijk publiek aan te trekken.

Dat blijkt ook uit het laatste deel van het onderzoek er zijn geen videogames voor dames of heren. De twee genres zijn even geïnteresseerd in dezelfde genres: 88% van de vrouwen doet mee aan coöp- of competitieve games en 66% in shooters. Dit zijn misschien de enige niet geheel voorspelbare gegevens van een enquête die een realiteit onder de ogen van iedereen fotografeert en maar al te vaak genegeerd.