Dood door daglicht inwoner kwaadHet was al aangekondigd tijdens het evenement voor de 25 jaar van de serie en vandaag is de bevestiging gearriveerd, gecorreleerd door verdere details: Resident Evil betreedt officieel de wereld van Dead by Daylight.

De asymmetrische multiplayer van Behaviour Interactive, nu echt Hall of Fame van afschuw, verwelkomt Leon en Jill in de selectie van zijn personages terwijl de Nemesis gaat de rijen van selecteerbare moordenaars verdikken. En als kers op de taart, zal het nieuwe hoofdstuk een nieuwe kaart brengen, dat wil zeggen Politiebureau Raccoon City: een van de meest iconische locaties in de franchise (en de hele game-industrie) zal dienen als een nieuw slagveld voor moordenaars en overlevenden.

Leon en Jill zullen vanaf 15 juni de Entity's Realm betreden en Nemesis zal zich bij hen voegen, die zijn slachtoffers begon op te sporen. Zoals gewoonlijk maken alle drie de personages deel uit van het pakket Resident Evil, beschikbaar voor aankoop als DLC, en komen samen met hun eigen in-game ontgrendelbare voordelen. Voor degenen die deze cross-over van dichterbij willen bekijken, het Resident Evil-hoofdstuk is al beschikbaar op de Dead by Daylight-testservers, vrij toegankelijk voor spelers die geïnteresseerd zijn in het testen van het nieuws dat over een paar dagen op de officiële servers zal aankomen.