Nintendo Switch ProVolgens een indiscretie gepubliceerd door Bloomberg en opnieuw gelanceerd door NintendoLife, de officiële onthulling van Nintendo Switch Pro.

De nieuwe console van de grote N kan worden onthuld in de komende dagen, zelfs vóór de E3-conferentie, waarin dan iets meer ruimte overblijft voor titels van derden die op het platform aankomen.

Ook volgens Bloomberg, De productie van Nintendo Switch Pro begint naar verwachting in juli, met een landing op de markt gepland tussen september en oktober, perfect op tijd voor de “heetste” periode van het jaar wat betreft de kansspelindustrie (en niet alleen).

Het is duidelijk dat de komst van Switch Pro de aanwezigheid op de markt van het Kyoto-huis zou hervormen, met de definitieve verkoop van het huidige model en de enige Lite-versie die de nieuwkomer ondersteunt.

Volgens de woorden van de Amerikaanse krant, het nieuwe apparaat zou 4K-resolutie in het dock kunnen ondersteunen en moet in een hogere prijsklasse worden gepositioneerd dan het originele model, om een ​​'premium'-optie voor spelers te vertegenwoordigen en een Nintendo Switch Lite de taak om de rol van voorstel op instapniveau te dekken.

Het enige dat overblijft, is wachten tot de komende dagen om erachter te komen of het echt het juiste moment is om de felbegeerde nieuwe Nintendo-console op de markt te verwelkomen.