Nintendo is klaar om de verbeterde versie van de Switch aan te kondigen. De nieuwe console vervangt de huidige versie en wordt daarmee de nieuwe standaard voor Nintendo-hardware.

Beide Bloomberg dat Eurogamer het ermee eens is, onder vermelding van interne bronnen, dat de lancering van Switch Pro in september 2021 zal aankomen, en dat de aankondiging van de nieuwe console zal worden gegeven vóór E3 die wordt gehouden vanaf 12 juni.

De twee sites hebben geen nieuws gemeld over de technologie die in de nieuwe console wordt gebruikt. Aan de andere kant is het zeker dat het eenmaal is binnengekomen Switch Pro zal Switch volledig vervangen, die uit productie zal gaan. In plaats daarvan gaat de productie van Switch Lite gewoon door, als goedkopere optie. De prijs van de Switch Pro blijft ook onbekend, maar zou hoger moeten zijn dan de Switch.

De aanstaande aankondiging draagt ​​bij aan het weinige nieuws dat tot nu toe is gelekt over Switch Pro.Wat de technische specificaties betreft, we weten alleen dat de console zal worden uitgerust met een zeven inch Samsung OLED-scherm, en een Nvidia-videokaart waarmee hij 4K-graphics kan krijgen zodra hij op een tv is aangesloten.

Switch Pro wordt geproduceerd met een snelheid van een miljoen exemplaren per maand, een cijfer dat in het vierde kwartaal van 2021 zal stijgen. De productie kan echter worden beïnvloed door de halfgeleidercrisis, die dreigt de winst te ondermijnen dat Nintendo voortkomt uit de verkoop van zijn console.