Creative Asssambly aangekondigd met een video eind van Ondersteuning voor Total War: Three Kingdoms met patch 1.7.1. het ontwikkelingsteam zou klaar zijn om te beginnen met de pre-productie van een nieuwe titel in de Setting Romance of the Three Kingdoms.

Het nieuws werd eerst met verbazing begroet door fans, een reactie die werd gevolgd door een golf van woede.

De beschuldigingen tegen de ontwikkelaars zijn die van ik heb nog geen bugs in de DLC opgelost en omdat we de beloften van vorig jaar van verdere ontwikkeling van de noordelijke sector van de kaart niet hebben waargemaakt.

Fans stroomden toen naar Steam, de kop bombarderen met negatieve recensies. De recente beoordeling van de game ging binnen enkele uren van overwegend positief naar overwegend negatief, waarbij de DLC extreem negatieve scores bereikte.

Three Kingdoms was niet het enige doelwit van deze recensiebombardementen. Ook de DLC van Total War: Warhammer 2 het werd aangevallen, maar deze keer viel de gemeenschap uiteen. Sommige fans organiseren op Reddit om de negatieve recensies tegen te gaan, en hebben de beoordelingen in ieder geval voor deze laatste titel weer op een normaal niveau gebracht.

De advertentievideo heeft nu meer dan 6500 "Ik hou niet van" op YouTube tegen nog geen 3000 "likes".