Het is meer dan een maand geleden sinds de release van Nier Replicant, een remaster van Yoko Taro's Action RPG, ontwikkeld in samenwerking met Square Enix en Platinum Games. Officieel is de game uit PCPS4Xbox One, met de mogelijkheid om gebruik te maken van de achterwaartse compatibiliteitsfuncties op PS5 Xbox-serie X / S, maar de afgelopen uren zijn er details naar voren gekomen over een vierde versie van de game die momenteel niet beschikbaar is, namelijk de poort voor Nintendo Switch.

Volgens de Reddit-gebruiker SkacikPL, via een proces van datamining van de gamebestanden van de pc-versie zijn er verschillende vermeldingen gevonden voor een verborgen grafische instelling genaamd GX-kwaliteit NX, dus uitgaande van een aanvankelijke betrokkenheid van Nintendo's hybride console (waarvan de codenaam NX is) tijdens de ontwikkeling van de geremasterde versie.

Nier Replicant Nintendo Switch Yoko Taro Square Enix

Uiteraard had deze modus ook kunnen worden gebruikt voor: een  testfase, om het team in staat te stellen overwegen of volledig negeren het idee van een port van Nier Replicant voor Nintendo Switch. Wat denk jij ervan? Zo'n spel zou behoorlijk kunnen draaien op de Switch of de mogelijke compromissen daarof ze zouden een spel compleet anders maken?