Sony bevestigt dat, ondanks de komst van PS5, PS4-ondersteuning in ieder geval tot 2023 essentieel zal blijven.

Het Japanse huis wil de meer dan 116 miljoen verkochte PS4 niet opgeven, althans voorlopig niet. Sony verwacht dat namelijk in het boekjaar 2022 de oude gen-console zal 70% dekken van de totale aankopen in de PS Store. Dit zal in deze twee jaar leiden tot een uiterst solide line-up van titels, mede dankzij de steun van de softwarehuizen. Kortom, PS4 zou moeten worden de langstlopende console in de geschiedenis van PlayStation, die spelers naar de volgende generatie leidt zonder ze op korte termijn in de steek te laten.

PS5-distributie volgend jaar zal naar verwachting bereiken 14,8 miljoen consoles, maar op dit moment is het nog steeds een voorrecht voor de happy few. In het licht hiervan is het duidelijk dat Sony niet zo'n groot aantal spelers wil opgeven als degene die op PS4 is geïnstalleerd om een ​​echte sprong in de leegte te maken.

Wat verwacht je op korte termijn, misschien een overvloed aan cross-gen-titels? Laat het ons weten met een reactie hieronder!